maanantai 11. huhtikuuta 2016

Ravitsemusala ja työturvallisuus

1. Tarjoilija tarvitsee itselleen tarjoiluun sopivan liivin ,kauluspaidan,housut tai hame ja kengät.
2. Tarjoilijan on hyvä osata perusensiavuntarpeet tilanteen kohdatessa ja hygeniapassi sekä anniskelupassi ovat tärkeitä.
3. Työympäristössä erinlaisia riskejä voivat olla terävät esineet, kostea lattia ( Vaarana liukastuminen) , hellat ,uunit yms.
4. Varoittavia kemikaaleja ovat ammattikeittiössä pesu,puhdistus ja desinfiointiaineet  

5. Miten huomioimme asiakkaat? Asiakasta tervehditään heti kun hän saapuu ja ohjataan hänet pöytään istumaan. Sen jälkeen kerrotaan ruokalistalta mitä on alkuruokana ,pääruokana ja jälkiruokana riippuen siitä minkälainen on tarjoilunmuoto ja siihen liittyvä teema. Asiakasta myöskin  , kohdellaan hänen kuntonsa mukaan ei tuupita häntä sinne sun tänne ja huomioidaan myöskin hänen allergiansa. Asiakasta huomioidaan koko tarjoilun ajan .Asiakasta kiitetään kun hän lähtee ja toivotetaan häntä tulemaan tervetulleeksi uudelleen.






                             


Tarjoilijan asukokonaisuus ,kattaukset ,ruokien esille pano , tarjoileminen asiakkaille.  https://www.google.com/search?hl=fi&site=imghp&tbm=isch&source=hp&biw=1680&bih=949&q=tarjoilija&oq

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti